6 misstag konsumenter gör när tar ett lån

Lån är oundvikliga för de flesta vuxna. Vare sig du köper ett hus eller bil, använder ett kreditkort eller studerar, kommer du troligtvis behöva ta ett lån.

Men att ta ett lån kan vara problematiskt, vilket folk med inkassokrav kan intyga. Så vilka misstag förutom att använda en lånekalkylator är det mest sannolikt att göra i en låneprocess?

Att inte läsa det finstilta. I det finstilta finns det alltid viktig information om kontraktet. Så ta en ordentlig titt i det finstilta innan du skriver på några papper, säger Leslie Tayne, en finansiell advokat och skuldspecialist som driver Tayne Law Group PC, baserat i New York City.

"Många personer har en tendens att skriva på kontraktet innan de kollat igenom villkoren," säger Tayne. "Jag ser detta hela tiden. En klient kan komma in till mig och säga att de inte visste om en speciell detalj i lånet så som ballongbetalning eller ökning utav räntan."

Men genom att signera kontraktet så försäkrar du dig att du vet om det, även om du inte gör det - Vilket, givetvis, är problemet.

Att ta ut ett lån åt någon annan. Medpåskrivande är ett misstag, vissa dubblar detta misstag genom att ta ut ett lån och ge pengarna till någon annan.

"Du skulle bli förvånad hur ofta detta händer," säger Michael Poulos, VD för Michigan First Credit Union i Lathrup Village, Michigan. Han säger att hans personal har, vid vissa tillfällen, stött på lån scenarion när föräldrar kommer in och lånar pengar till sina barn och kunder som vill låna pengar för att betala borgen för familjemedlemmar. Men en av de mest intressanta berättelserna om att låna pengar för någon annan var när en man ville låna pengar för att köpa hans flickvän en egen bil.

Mannen bestämde sig sedan att inte betala för bilen, och flickvännen gjorde slut med honom. Bilen återtogs vid ett tillfälle, och mannen kreditvärdering sjönk kraftigt.

"Att ansöka om ett lån, innebär som i alla avtal att ingå en relation. Vi kallar medlemmarna i utlåningslaget 'relationshanterare' eftersom nyckeln till en bra relation innebär att man har en ärlig kommunikation och diskussion", säger Martha Gallagher, Vice VD och kreditchefen för Beneficial Bank, Philadelphia. "Detta är en process som vi går in tillsammans i, och vi vill främja ett sunt samtal om mål så att vi kan utföra dem på ett ansvarsfullt sätt."

Gallagher har rätt. Desto mer desperat du är efter ett lån - vilket gör att du stöttar upp med pengar för att betala en operation eller att din bil har blivit trasig och du måste hitta en ersättare. - Desto mer ska du veta hur lånet kommer att påverka ditt uppehälle. Det sista du vill göra är lösa ett problem för att skapa ett nytt.

Startsidan

Lägg till sedel
Alla sedlar
Alla användare
Diskussion
Om sidan


Ej inloggad.
Ditt konto skapas när du lägger till din första sedel.


Antal sedlar: 5893 st.
Totalsumma: 833540:-

Antal användare: 453 st.