Låna smart

Pengar är för många av oss ett evigt problem. Att få ekonomin att gå ihop i slutet av månaden är något som många har svårt med och även om inte det är problemet så är det ytterst få som inte vill ha mer pengar för att exempelvis kunna unna sig något extra eller kunna ge sig ut på någon resa. Detta år något som många hushåll/personer löser genom att ta lån. Och har man bara bra koll på sina pengar så är detta inte något större problem mer än att man kommer få betala mer på grund av räntan än om man hade sparat ihop pengarna. Men är det så att man har dålig koll på sina pengar så kan detta bli förödande. Framför allt om det är så att man inte ens har full koll på vad lånet i sig innebär.

Det är väldigt stor skillnad på olika lån. Bostadslån som har en bostad som säkerhet är ofta större och har en bostad som säkerhet. Det gör att det här lånet har en lägre ränta än vad de flesta andra lån har. Så är man i behov av pengar så bör man se över möjligheten att utöka lånet då det troligtvis är det som blir billigast för dig i längden.

Sedan så här vi blancolån eller privatlån som de också kallas för. Det är ett lån helt utan säkerhet där du kan ta ett lån till näst intill vad som helst. För att få ett sådant här lån brukar man dock behöva ha en hyfsat god ekonomi. Man ska inte ha en ekonomi körd i botten. Då lånet inte har någon säkerhet så är räntan på det här lånet högre än exempelvis bolånet. Hur hög räntan är varierar på hur god ekonomi du har och storleken på lånet.

Sist men inte minst har vi de omtalade minilånen. Minilån eller som de även kallas för snabblån är ett lån som har fått väldigt mycket kritik i media. Och med all rätta. Lånet är väldigt enkelt att få och är ett dyrt lån att ta. Det går väldigt snabbt att få lånet. Och summan samt låneperioden är väldigt låg. Det är alltså väldigt få situationer som det här lånet kommer hjälpa din ekonomi. Snarare stjälpa den. Det är klart att det finns användningsområden för den här typen av lån. Men då det är väldigt enkelt att få, även med en väldigt dålig ekonomi, så är det många som hamnar i stora ekonomiska problem när det tar det här lånet. De tänker helt enkelt inte igenom sina beslut och de tar lånet för saker som de egentligen inte behöver.

Så var smart när du lånar pengar. Tänk igenom om det är så att du verkligen behöver låna pengar eller om det inte är bättre att spara ihop dem och sedan spendera dem på det du vill ha. Och om det nu är så att du har bestämt dig för ett lån. Kolla över möjligheterna att utöka bolånet i första hand och gå sedan nedåt mot de sämre alternativen efterhand om det inte fungerar.

Startsidan

Lägg till sedel
Alla sedlar
Alla användare
Diskussion
Om sidan


Ej inloggad.
Ditt konto skapas när du lägger till din första sedel.


Antal sedlar: 5893 st.
Totalsumma: 833540:-

Antal användare: 453 st.